maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vekara-Varkauden avajaisetVekara-Varkaus-viikko starttasi käyntiin maanantaina 13.6. ja toimitus kävi tanssahtelemassa ja laulamassa avajaisissa yhdessä Lehtevämiehen ja Seikkailujensaaren jengin kanssa. Lavalla nähtiin nuorien starojen lisäksi Hotamolla ja Näppikääpänen sekä Seikkailujensaaren ravintola Vilskeen rap-esitys. Lehtevämies juonsi avajaiset ja innostui välillä laulamaan ja tanssimaan lasten mukana. Lavalla puhuivat vekarakummi Pipsa Hurmerinta sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Selkomaa.


 Seikkailujensaaren kesätyöntekijät Satu, Julia ja Unna räppäsivät ruuasta Vekara-Varkauden avajaisissa

Itsetehdyt asut kruunasivat hauskat nimet 

Pullantuoksua ilmaan toi UNICEFin Varkauden vapaaehtoisryhmän pitämä buffettiLehtevämies jumppasi yhdessä lasten kanssa Hotamollan ja Näppikääpän säestämänä


Vekara-Varkauden alettua myös perinteinen Kalakukko-katujuna aloitti kiertoajelunsa ympäri Varkautta. Juna starttaa kirjaston edestä ja kiertää noin 25 minuutin lenkin. Jo ensimmäisenä päivänä katujuna on houkutellut paljon kävijöitä. Aikataulu löytyy käsiohjelmasta ja lippuja voi ostaa ennakkoon päivän ajeluille kirjaston edessä olevalta pisteeltä. 


Linda Leipuri ja Matti Maistelija myivät lippuja päivän ajeluille

Katujunasta vastaa kolme kesätyöntekijää; Vilma Tyrväinen, Tatu Karvinen sekä Henni Ekola. Myyntiä hoitaneet Vilma ja Tatu sanoivat päivän sujuneen hyvin eikä viileä viima heitä haitannut. Aika on mennyt nopeasti, kun asiakkaita on ollut taukoamatta. 


Ihmislasten lisäksi vekaransa festivaaliviikolle ovat tuoneet lokit. Viisi pientä poikasta ovat olleet kirjaston työntekijöiden ihailun ja kuvailun kohteena jo muutaman päivän. Poikaset ovat nauttineet säistä sekä huomiosta kirjaston pihalla. Lisäpäivityksiä linnuista tulee jatkossa :)

Po1ntin väki sekä nuorisopalvelut toivottavat kaikille nautinnollisia hetkiä
 Vekara-Varkaus-viikon parissa!

-Wilma ja Emilia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti