keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Mitä Varkaudessa voi tehdä? Esittelyssä airsoft

Varkauden airsoft RY on virallisesti toiminut vuodesta 2014, mutta itse pelejä on järjestetty porukalla  jo vuosia. Nykyään pelejä järjestetään Puurtilassa yksityisellä maa-alueella, aiempia pelipaikkoja ovat olleet mm. Hasinmäen metsäalue sekä Hasintien risukaatopaikan ympäristössä.

Airsoft on ryhmäpeli, jossa puolia on yleensä kaksi tai useampia jotka yrittävät pudottaa toisensa pelistä ottamatta itse osumaa. Peleissä usein sovelletaan myös mm. lipunryöstöä sekä puolustusta, tai esimerkiksi MilSimiä (Military Simulation), joka nimensä mukaisesti tarkoittaa asevoimien simuloimista. Airsoft ei kuitenkaan ole täysin vakavaa, kuten moni saattaa alkuun luulla, vaan kyseessä on enemmänkin hauskanpitoa jota voisi verrata vaikka videopeleihin tai elokuviin, erona vain se että airsoftissa pääsee itse tekemään ja kokemaan.

Usein airsoft sotketaankin vastaaviin lajeihin, kuten paintballiin, mutta kyse on kuitenkin täysin eri lajeista. Siinä missä paintballissa käytetään värikuulia, niin airsoftissa käytetään pieniä muovikuulia. Muovikuulista ei jää jälkiä, vaan laji perustuukin pelaajien rehellisyyteen. Myös aseet ja muut varusteet, rekvisiitat yms. muistuttavat aitoja.

Varkauden Airsoft ry

Yleiskuvaa varustuksesta, Arttu Saloniemi
Arttu, 25, on harrastanut airsoftia noin 12-13 vuotta parin vuoden taukoa lukuunottamatta, harrastuksen hän aloitti 11-vuotiaana. Muut saman ikäiset ryhmän jäsenet ovat pelanneet suunnilleen yhtä kauan, siitä seuraava ikäpolvi noin 7-8 vuotta, mutta mukaan mahtuu tuoreitakin pelaajia. Kiinnostus airsoftiin heräsi kun koulun ilmoitustaululla oli ilmoitus jossa haettiin uusia pelaajia.

Vinkkinä aloittelijalle Arttu sanookin että alkuun kannattaa ottaa selvää oman alueen harrastusmahdollisuuksista, kuten yhdistykset ja tiimit, sekä kysyä varusteita lainaan ja käydä kokeilemassa tuntuuko se omalta jutulta. Sen jälkeen on hyvä panostaa varusteisiin (hyvät silmäsuojat, kengät) vaikka se maksaisikin enemmän, sillä hyvä varustus ehkäisee loukkaantumisia eikä ole yhtä herkkä hajoamaan. Artun oman pelihistoriansa aikana haavereita onkin tapahtunut vain kaksi, eivätkä nekään vaatineet sairaalahoitoa.

Pelien jälkeen voidaan kokoontua vielä nuotion ääreen

Jos kyseinen harrastus alkoi kiinnostamaan niin rohkeasti mukaan kokeilemaan! Lisätietoja löytyy Facebookista Varkauden Airsoft RY-ryhmästä, ryhmässä tiedotetaan seuraavista peleistä sekä yhdistyksen toiminnasta.

Kuvat © Kalle Sievänen / Varkauden airsoft RY

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti