maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kohti Vekara-Varkautta
Seuraavan viikon Vekara-Varkauden valmistelut ovat jo täydessä tohinassa. Mukaan viikolle mahtuu niin taikaesityksiä kuin kuppikakkujen huovutustakin. Alkavaa viikkoa on suunniteltu jo kevättalvesta lähtien, jolloin pidettiin suunnittelupalaveri tiimin kesken. Tarvikkeita on hankittu ja ohjelmanumeroita suunniteltu pitkin kevättä.

Kädentaitopajoihin kuuluvat esimerkiksi Kauhat ja kattilat-, Huovutetut kuppikakut- ja Keppihevostyöpaja. Edellä mainittujen pajojen vetäjänä toimii Senja Nevaharju yhteistyössä muun muassa MLL:n kanssa. Nevaharju aloitti essujen sekä muiden pajatarvikkeiden valmistelut muutamaa viikkoa ennen h-hetkeä, esimerkiksi kuppikakkujen huovutus sujuu jo kuin tanssi. Kauhat- ja kattilat -työpajalla valmistellaan välineitä kulkuetta varten, joka starttaa Varkauden pääkirjaston edestä torstaina 16.6. klo 18.00.Lopputuloksena ovat kauniin värikkäät kuppikakut, joihin jokainen voi valita omanlaisensa koristeet

Nevaharju kertoo saaneensa välineitä tapahtumaan Ekotorilta


Viime vuoden yksi suosituimmista pajoista eli keppihevospaja, keräsi jopa 200 kävijää ja suuren suosionsa takia se on ohjelmistossa tänäkin vuonna.


Mohamed Hamed järjestää Vekara-Varkaus-viikolle sirkushenkistä ohjelmaa. Mukaan lukeutuu niin Taikashow kuin Afrosirkuskin ja esityspaikkana on Varkauden kaupungin pääkirjaston auditorio. Taikashowssa tempuillaan hämmästyttävät Sami, Eelis, Juho, Niilo sekä Heba ja Riim. Myös Mohamed Hamed on lupautunut esittämään uusia temppuja. 


 Taikureissa on sekä uusia että vanhoja kasvoja, osalla kokemusta on kertynyt jo 15 vuotta ja osa on aloittanut taikuriuransa vasta vastikään. Tapahtumaa varten harjoittelut aloitettiin jo talvella. Keskiviikkona Varkauteen saapuu Pieksämäen oma Afrosirkus. Viisi nuorta esittää muun muassa jonglöörausta, tasapainoilua sekä taikatemppuja. 


Vekara-Varkaudessa on myös mukana Aikamatkalla Varkaudessa-valokuvapaja, joka sijaitsee kirjastolla po1ntWarkaus-studiolla. Siellä jokainen voi valita itselleen mieleisen ruoka-aiheisen taustan ja valokuvauttaa itsensä. Lopuksi kuvat liitetään yhteen ja kuvan saa itselleen. Nuorisopalveluiden tiimi aloitti valmistelut alkuviikosta järjestelemällä studiota ja harjoitellen Photoshopin käyttöä. 


Emilia ja Wilma
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti