tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kuppikakkuja ilman paistoa ja hirnuvia heppoja


Kuppikakkupaja avautui maanantaina kello 12 ja jo vartissa koko paja oli täynnä innokkaita lapsia valmiita huovuttamaan omat kuppikakkunsa. Noin 20 lapsen pajaryhmä koostui noin 6-13-vuotiaista. Pajan kaikki työpisteet täyttyivät huovuttajista ja mitä erilaisimmista huovutusideoista. Valmisteilla oli niin mustikkakakkuja kuin mansikkamuffinejakin. 

Pajan pitäjä Senja Nevaharju ohjeisti lapsia kaikissa työvaiheissa. Ensin valittiin vuoka kuppikakulle, sitten otettiin huovutettava pallo sekä siihen mieluisen väristä huopaa kakun pälliseksi. Tämän jälkeen kuppikakun sai vielä koristella erivärisillä huovilla ja paljeteilla, helmillä sekä muilla koristeilla. Lapset kertoivatkin koristeiden valitsemisen olevan vaikeaa, kun valinnanvaraa koristeissa oli niin paljon.


Paikalla olleet seitsemänvuotiaat Helli, Helena sekä Aino, joka oli matkannut Oulusta asti festivaaliviikolle, kertoivat tulleensa paikalle äitiensä kanssa. Helli kertoi käyneensä jo aikaisemmin hevosajelulla sekä katujunassa. Tytöt aikoivat jokainen tehdä oman kuppikakkunsa ja valmisteilla olikin niin violetteja kuin sinisiä kakkuja.

Helena, Aino ja Helli valmistivat kauniin värikkäitä kuppikakkuja äitien avustuksella

Tiistaina 14.6 kepparipaja avautui kirjaston alakerrassa puoli kymmeneltä. Heti ovien avauduttua tupa oli täynnä iloisia lapsia valmiina tekemään omat keppihevosensa. Aluksi heppaan valitaan sukka ja sopiva keppi, sukka täytetään vanulla hepan pään muotoiseksi ja kiristetään nippusiteellä keppiin. Tämän jälkeen hepalle tehdään hulmuava harja langoista ja silmät sekä suun huovasta ja muista tarvikkeista. Hepan voi myös viimeistellä tekemällä sille päitset, jotta ratsastaminenkin sujuu paremmin. 
Äidin kanssa pajalle tulleile 4-vuotiaalle Eeville ja 3-vuotiaalle Etalle heppojen valmistus oli jo tuttua puuhaa, tytöt kävivät samaisella pajalla jo viime kesänä. Siskokset kertoivat, että kotona heppoja on jo ainakin viisi ja viime kesänä he olivat rakentaneet kodin pihalle oman kepparitallin. Etta oli jo keksinyt uudelle hevoselleen nimen; Pinkki Karamelli, joka kuvasti hyvin hepan vaaleanpunaista väriä. Kolmikko oli käynyt aikaisemmin jo Kalakukko-katujuna-ajelulla, katumaalauksessa sekä kepparitallilla.

 Siskokset Eevi ja Etta olivat ensimmäisiä kepparipajalla

Myös keppihevostalli oli pystytetty maanantaina kirjaston sisäpihalle ja se on käytettävissä koko Vekara-Varkaus-viikon ajan. Paikalla oli monia reippaita ratsastajia ja hevosten hoitajia urheiluttamassa keppihevosia. Lapsilla on mahdollisuus ruokkia, hoitaa sekä ratsastaa hevosia ja pihalle pystytettyä esterataa voi käydä testaamassa siinä samalla.


Talli täynnä hirnuvia hevosia


Esillä oli varusteita sekä lapsille että keppareille


-Wilma ja Emilia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti