tiistai 21. kesäkuuta 2016

Juhannusrakkautta etsimässä

Perjantaina koittaa taas se aika vuodesta, kun suomalaiset massamuuttavat mökeilleen järvimaiseman keskelle, ostavat ruokakaupat tyhjiksi, juoksentelevat pelloilla taikoja tehden sekä polttavat valtavia kokkoja, koittaa siis juhannus. Tuota keskikesän ja valon juhlaa on vietetty Suomessa jo 1800-luvulta saakka ja se on perinteinen osa suomalaisten kesänviettoa. Näin juhannustunnelmissa myös nuorten toimitus tutustui kesän taikoihin.

Vanhalle kansalle juhannustaiat merkitsivät hyvää satoa sekä hedelmällisyyttä, mutta nykyään niitä käytetään pääasiassa puolisonmetsästykseen. Vaikka ainakaan itse en ole nähnyt tulevaa aviomiestäni kiukaan pesässä (tosin sähkösauna saattaa vaikuttaa asiaan) taikoja on aina hauska kokeilla vaikka vain huvin vuoksi. Toimitus keräsi mielikuvituksellisimmat taiat teidän iloksenne.

1. Yksi tapa tehdä neidosta houkutteleva on laittaa kolme yötä juhannusta ennen paita muurahaispesään. Paita otetaan pesästä juhannusaamuna ja puetaan päälle ennen kokolle menoa, enimmät muurahaisten kannattaa kuitenkin puistella pois miellyttävän kokemuksen takaamiseksi…

2. Jos mielittysi omistaa pellon tämä taika on kuin tehty sinua varten. Suuntaa siis juhannusyönä kieriskelemään pellolle, mutta homman juju piilee siinä, että puhde täytyy toteuttaa vaatteitta. Syksyllä viljaa syövä rakastuu palavasti pellolla juoksennelleeseen neitoon. 

3. Toinen alastomuutta vaativa taika on kolmen tien risteyksen lakaisu keskiyöllä. Kun risteystä lakaisee ilman rihman kiertämää, tuleva puoliso astelee paikalle. Huomauttaisimme kuitenkin, ettei viuhahtelua katsota enää nykyään kovin hyvällä, joten pidä varasi poliisin kanssa!

4. Jos alastomuus ei sinua houkuttele, niin saunan jälkeen voit vetää vaatteet päälle ja lähteä heittämään vihdan saunan katolle. Uskomuksen mukaan sieltä suunnasta minne vihdan tyvi osoittaa, tuleva puolisosi saapuu. Ps. toisen uskomuksen mukaan jos tyvi osoittaa kohti kirkkoa odottaa heittäjää kuolema seuraavan vuoden kuluessa, mutta toimitus kieltäytyy uskomasta moista.

5. Vaikka suuri osa taioista onkin suunnattu tytöille, emme unohta miespuolista väkeä. Käy siis istumaan veden ympäröimän kiven päälle ja näet tulevan rakkaasi haamun muodossa.

+ kaupungissa juhannusta viettäville voimme luvata että jo pelkkä viuhahtelu houkuttelee tarpeeksi mahdollisia puolisoehdokkaita eikä pelto ole välttämätön. Myös kokon sytyttäminen keskustassa saa paikalle varmasti palomiehiä- ja naisia, mutta emme kannusta tälläiseen aktiviteettiin turvallisuussyiden vuoksi.

Vaikka taiat eivät välttämättä toimisikaan ainakin tekeminen on hauskaa ja kuka tietää ehkäpä taikojan rohkeus ja spontaanius saavat lemmen syttymään. Muistakaa kuitenkin, että juhannuksen vietossa tapahtuu kuitenkin tavallista enemmän onnettomuuksia, joten kehotamme kaikkia varovaisuuteen niin vesillä kuin maallakin ja pidetään huolta toisistamme.Näiden vinkkien siivittämänä toivotamme kaikille hyvää ja turvallista juhannusta!

-Wilma ja Emilia-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti