torstai 9. kesäkuuta 2016

Behind the scenes

Tänään suuntasimme seuraamaan Vekara-Varkaus-viikon valmistelua naapuriimme, kirjaston lasten osastolle. Vauhtia ei näiltä kesätyöntekijöiltä puuttunut ja me haastattelijat jouduimmekin juoksemaan pää kolmantena jalkana ottaaksemme heidät kiireen keskellä kiinni. Työt painottuvatkin kesäkuun ensimmäisille viikoille, tällä viikolla valmistellaan esimerkiksi kylttejä, julisteita, palkintoja sekä muita Vekara-Varkaudessa tarvittavia asioita. Kesätyöntekijöistä suurin osa aloitti vasta tällä viikolla, mutta esimerkiksi lipun myynnin valmistelu aloitettiin jo toukokuussa.

Vekara-Varkauden tehotiimiin kuuluu yksitoista nuorta sekä tapahtumavetäjiä. Vaikka kiirettä on pitänyt, nuoret ovat nauttineet siitä, että ovat päässeet tekemään töitä käsillä eikä työ tunnu niin raskaalta. Nuorten ohjaaja sanoi myös, ettei töissä ole varmasti kahta samanlaista päivää. Tiimi kokootuu aamulla käymään tulevan päivän tehtävät läpi sekä keskustelemaan jo selvitetyistä askareista. Työn painopiste on isoissa ulkoilmatapahtumissa sekä pienemmissä pajoissa. Tiimi työskentelee paljon muiden Vekara-Varkauden toimijoiden kanssa yhteistyössä ja on näin keskeinen osa koko festivaaliviikkoa.


Nyt ryhmässä toimineet nuoret jakautuvat lopulta festivaaliviikolla eri toimipisteisiin, esimerkiksi Salli Nokelainen kertoo aloittavansa maanantain työt avajaisjuhlasta ja siirtyvänsä sitten Karkkitehtuurityöpajalle. Sara Heino puolestaan ohjaa lapsia katumaalauksen parissa ja suuntaa sen jälkeen tuotemyyntiin Warkaus-salille Mariel-esityksen yhteyteen. Vekara-Varkaus-viikko ei tyttöjä jännitä ja sanotaanhan sitä, että hyvin suunniteltu juttu on puoliksi valmis. Vekara-Varkauden yhteydessä työskentelevät ovat ohjautuneet mielenkiinnonkohteidensa mukaisille työpajoille, esimerkiksi ravintola-alan opiskelijat ovat mukana ruokatyöpajoilla. 


Kuvassa festivaaliviikolla näkyvä kepparitalli valmisteluvaiheessa

Lippujen myynnistä vastaava Henna Olli kertoo ensimmäisen myyntipäivän olleen kaikista vilkkain, tällöin jono ulottui jopa aikuisenosaston puolelle. Tämän jälkeen ostajamäärä on tasoittunut. Lipunmyyntipistettä vetää toinen työntekijä Hennan lisäksi. Vekara-Varkauteen voidaan siis odottaa paljon kävijöitä. Hennalle mieluisaa työssä on asiakaspalvelu sekä myyntipisteen suunnittelu ja toteutus oman maun mukaiseksi.Kirjaston yläkertaan mennessä nähdään tutut Vekara-Varkaus-maskotit

 Mukana viikon festivaalitapahtumissa on kuvataiteilija Virpi Vesanen-Laukkasen oma näyttely, Sweetie ja muita herkkuja, jossa työmateriaalina on käytetty karkkipapereita. Taidetta voit käydä ihailemassa kirjaston toisessa kerroksessa näyttelytilassa. Näyttely on avoinna 17.6. asti.
-Emilia ja Wilma-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti