torstai 9. kesäkuuta 2016

Kesäteatteria Harjurannalla


Ohjaaja Jussi Mikkosen tuotantoa nähtiin keskiviikkoiltana Harjurannan kesäteatterilla. Myös nuorten toimitus suuntasi koleasta säästä huolimatta taltioimaan esitystä. Yhdeksän näyttelijän voimin toteutettu näytelmä aloitti harjoitukset maaliskuussa, ja vaikka viimeisin näyttelijä tuli projektiin mukaan vain kuukausi ennen ensi-iltaa, esitys sujui upeasti. Lavalla nähtiin niin hullunkurisia tilanteita kuin säpinöivää romantiikkaakin.

Idea tuotantoon syntyi Jussin kuullessa Leevi and the Leavingsin iki-ihanan Mitä kuuluu Marja-Leena- kappaleen. Halu tehdä hotelliin sijoittuva näytelmä oli muhinut jo kauemmin ohjaajan päässä ja kuullessaan kappaleen juoni-ideat alkoivat kehittyä. Musiikki olikin yksi näytelmän keskeisiä tekijöitä ja se auttoi viemään tarinaa eteenpäin. Illan aikana kuultiin muun muassa Eppu Normaalia, Juice Leskistä, Laila Kinnusta sekä Leevi and the Leavingsia näyttelijöiden esittäminä. Näyttelijät löytyivät kaveripiiristä, Harjurannan NuorisoTeatteri Ry:ltä ja netin kautta hakemalla. Haastavin pala oli löytää näytelmän mummon rooliin henkilö, joka lopulta löytyi aivan Mikkosen lähipiiristä. Näinpä Maija Puskan rooliin päätyi Suvi Mikkonen, Jussin isosisko. Jussi itse näyttelee Marko Lundberiä, joka on yksi näytelmän päähenkilöistä. Hotelli Harjunhuminan käsikirjoitus alkoi muotoutua jo marraskuussa ja urakka kesti pari kuukautta.

Näyttelijät vasemmalta oikealle Jenna Kosunen, Vilma Pekonen, Tiia Nenonen, Jonna Juvonen, Jussi Mikkonen, Suvi Mikkonen, Jose Juvonen, Ida Markkanen ja Petri Immonen

Näyttelijäkaarti koostuu eri ikäisistä harrastelijanäyttelijöistä ja monella on aikaisempaa kokemusta näyttelemisestä. Nuorin lavalla nähtävä esiintyjä, Jose Juvonen, on kuusivuotias. Hän kertoo osallistuneensa projektiin mukaan, koska hän pitää näyttelemisestä. Ehkäpä innostus näyttelemiseen on lähtenyt kotoa, nähdäänhän lavalla myös Josen äiti, Jonna Juvonen, joka esittää Marja-Leena Turjakkaa eli yhtä näytelmän päähenkilöistä. Muita nuorempia näyttelijöitä ovat Vilma Pekonen sekä Jenna Kosunen, jotka osallistuivat näytelmään saadakseen lisää lavakokemusta. Molemmilla tytöillä aikaisempaa näyttelemishistoriaa löytyy muun muassa Vekara-Varkauden sekä Varkauden teatterin tiimoilta. Harjunhuminassa tytöt esittävät siskoksia Karoliina ja Tytti Suvantoa. Tyttöjen lisäksi sisarkatraaseen kuuluu Salla Suvanto, jota esittää Tiia Nenonen.

Katsojia mukana hurmaamassa ovat Kankkulan Leena ja Markku, joita esittävät Ida Markkanen ja Petri Immonen. Ida kertoo näytelleensä aikaisemmin teatteriryhmä Nimettömien kesänäytelmissä ja sanoo odottavansa innolla esityksiä Harjurannalla. Häneltä nähdään lavalla myös monipuolista taitoa, sillä hullunkurisen rouva Kankkulan lisäksi hän esittää ilkeää pankkiiri Säleikköä. Näytelmään on myös ujutettu hyvä määrä huumoria, niin aikuisille, kuin nuoremmillekkin. Sunnuntain ensi-illan jälkeen esiintyminen ei näyttelijöitä enää suuremmin jännitä.


Kipinöitä lentää, kun pankkiiri Säleikkö tulee hotellille käymään

Hotellin johtaja Marko Lundberg on pulassa, kun hän perii isältään hotellin sekä sen mukana isot velat. Hänen on maksettava velkansa pankkiiri Säleikölle tai muutoin joutuu menemään naimisiin hänen kanssaan säilyttääkseen hotellinsa. Mutkia matkaan tuo johtajan palava rakkaus hotellin työntekijää Marja-Leena Turjakkaa kohtaan, eikä asiaa helpota vaativa Kankkulan pariskunta, joka on tullut viettämään kuherruskuukauttaan Harjunhuminan idylliseen maalaismaisemaan. Myös kesänviettoon tulleet Marja-Leenan siskon lapset sekoittavat omalta osaltaan soppaa, kun sauna muuttuu savusaunaksi ja arvopaperit sekoittuvat keskenään.

Tilanteen kuumetessa johtaja Lundberg päättää lähteä selvittämään päätään siskonsa Annelin luokse ja hän poistuu estradilta Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjalan soidessa. 


 Esityksen jälkeistä tunnelmaa näyttelijät kuvasivat tyhjentäväksi

Hyytävästä viimasta huolimatta esiintyjät vetivät näytelmän alusta loppuun tunteella ja taidolla. Koko perheelle suunnattua viihdettä voi tulla seuraamaan kesäkuun alussa Harjurannan kesäteatterille. Suuret kiitokset koko porukalle hienosta esityksestä!


-Emilia ja Wilma-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti