torstai 30. kesäkuuta 2016

Olipa kerran nuorisotalo, osa 3 - Joutenlahti 2, Käärmeniementie 15 A (Porukankuja 1)

Olipa kerran Joutenlahden nuorisotalo, joka sijaitsi entisen Joutenlahden koulun tiloissa. Nuorisotalon avajaisia vietettiin 10.5.2008 ja silloin siellä näytti tältä:


Kooste avajaisista

Talon alakerrassa toimivat kädentaitojen ja erityisnuorisotyön toimipisteet. Keittiö ja kokoustila palvelivat tarvittaessa kaikkia talon käyttäjiä. Nuorisovaltuusto Wanuva kokoontui alakerran kokoustilassa kerran kuussa. Yläkertaan sijoittuivat kahteen entiseen luokkahuoneeseen avoimen nuorisotoimen tilat. Punainen huone oli talon olohuone, mistä löytyivät tietokone, sohvat ja pitkä pöytä. Toinen huoneista oli ns. action-tila, mistä löytyivät biljardi- ja pingispöytä, sekä pöytäjalkapallopelit. Yläkerran aulatila oli myös käytössä ja sieltä löytyivät Playstation-nurkkaus ja ilmakiekkopeli. Talokahvit olivat se foorumi, missä nuoret vaikuttivat. Kun asiat oli saatu käsiteltyä, yhteisen tuokion kruunasi pullakahvit.

Yläkerrassa olivat nuorisopalvelujen esimiehen ja osallisuuskoordinaattorin työtilat. Hallinnollisten ja toiminnallisten muutosten jälkeen sosiaalitilana toiminut huone muuttui toimistotilaksi ja osallisuuskoordinaattori luovutti entisen ison luokkahuoneen Po1ntWarkaus-mediakeskuksen käyttöön. Myös esimiehen pieni työhuone oli myöhemmin mediakeskuksen käytössä. Toiminnallisesti talo tarjosi hyvät puitteet nuorisotyölle. Talon piha-alue mahdollisti erilaiset ryhmäyttävät tapahtumat ja päiväleiritoiminnan puitteissa voitiin järjestää hyvin erilaista ohjelmaa.

Sisäilmaongelmien vuoksi nuorisopalvelujen toiminta Joutenlahden entisellä koululla päättyi ja elokuussa 2013 nuorisopalvelujen toiminta siirtyi Varkauden kaupunginkirjastolle (Osmajoentie 1).Tältä talo näytti kesäkuussa 2012

Asiatiedot: Anneli Heikkinen ja nuorisopalvelujen arkistomateriaali 

Miltä talo näytti keväällä 2016:


Miltä talo näyttää nyt:

Talon pääty romahti elokuussa 2014 ja talo on tuomittu purettavaksi marraskuuhun mennessä.

- Anneli & Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti