perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kesäkatu 2016


Tällä viikolla auki ovat olleet myös kulkuetyöpajat, joihin kuuluvat Kauhat ja kattilat- sekä Koristeelliset kokit-paja, joista ensimmäinen oli auki keskiviikkona ja jälkimmäinen torstaina. Pajoissa koristeltiin kulkueeseen osallistuvien asuja, joihin kuuluvat essut, kokinhatut sekä padat ja kattilat. Kumpikin paja veti hyvin porukkaa sisään ja lapsia oli pienistä isoihin. Kuvia keskiviikon pajan tuotoksista näkyy tässä.


Keittiövälineiden koristeluun oli käytetty värikkäitä lankoja sekä teippiä ja maalia


Pajan seinät on koristeltu aikaisemmin tehdyillä töillä sekä vanhoilla keittiöesineillä. Myös karkkitehtuuripajan tuotoksia on esillä pajassa. 

Essujen ja kokinhattujen koristelu aloitettiin ottamalla akryylimaalia ja sitten kastamalla esimerkiksi puolikas omena maaliin. Sen jälkeen kuva painettiin haluttuun kohtaan. Värejä, hedelmiä ja vihanneksia oli laaja skaala käytössä ja tuotokset olivat mitä mielikuvituksellisimpia.

Kymmenenvuotiaat Sofia ja Nea olivat tulleet pajalle kahdestaan koristelemaan essuja. Käytössä olivat niin porkkanat kuin päärynätkin ja essuille ilmestyikin hauskat kasvot. Tytöt kertoivat, etteivät kuitenkaan jäisi kulkueeseen, mutta aikoivat osallistua myöhemmin illalla olevaan koiranäyttelyyn.
Toimistopäivän jälkeen osa Po1ntin possesta suuntasi kohti Kesäkatua. Vaikka valmisteluaika kadulla käytettiinkin pääasia nuorisopalveluiden pakettiautossa istumiseen ja sateelta suojautumiseen, sää kirkastui illan edetessä ja kesäkatuilta sujui mallikkaasti. Kadulla nähtiin tanssiesityksiä, poneja; niin eläviä kuin kepparimuodossakin sekä yritysten kojuja. Tarjolla oli metrilakuja, makkaraa, lettuja ja kadulla leijuikin herkullisia tuoksuja. Illan kruunasi huikea muotinäytös, jossa nähtiin paikallisten kauppojen omaa tarjontaa.

Kesäkatu alkoi sateisissa tunnelmissa

Kadulla nähtiin kahdenlaisia kulkueita. Alkuillasta kirjastolta startannut kokkikulkue polkaisi Kesäkadun kunnolla käyntiin, kun soiva kulkue tanssahteli pitkin Kauppakatua. Vekaroitten lisäksi kulkueessa oli muun muassa tanssijoita Soisalon opistolta sekä Varkauden Soittokunta. Asuihin koristautuneet kulkuelaiset viihdyttivät katsojia musiikillaan ja värikkäillä asuilla. Myös hieman erilaisempi kulkue nähtiin Kesäkadulla, kun vanhat autot jalkautuivat Varkauden teille. 


Kauppakadun putiikit olivat asettautuneet näkyville Kesäkadulle ja moni esitteli tarjontaansa omalla kojulla. Elokuvateatterin eteen ilmestyneet Ice Age-hahmot keräsivät ympärilleen paljon lapsia ja makkarakojut olivat täynnä nälkäisiä ihmisiä. Myös Varkauden Ratsastuskeskuksen ponit olivat rantautuneet kadulle tuomaan iloa poniratsastuksen merkeissä. Keppareille pystytettiin esterata Rajakadun varteen

Paikalliset tanssijat viihdyttivät katsojia monipuolisilla esityksillään ja kadulla nähtiin esimerkiksi kansantansseja sekä nykyaikaisempia tanssilajeja. Myös aivan pienimmät esittivät oman ohjelmanumeronsa, jossa pääosassa olivat venyttelevät liikkeet. Rap-musiikki siivitti taidokasta esitystäSuuret kiitokset koko Kesäkatuillasta kuuluu järjestäjille, Keski-Savon Yrittäjänaiset ry:lle, Hyvinvointia eintarvikkeista -hankkeelle sekä Vekara-Varkaudelle!

-Wilma ja Emilia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti