tiistai 22. toukokuuta 2018

Varkauden eräleirikeskus

Heipat vaan. On niin kaunis ja kuuma päivä, että tekee mieleni siteerata erästä laulua: "Voiko ihanammin päivän enää alkaa? Onko ihanampaa aamua kuin tää..!" Noin lauloi Johnny Liebkind aikoinaan ja tämä päivä kyllä sopii tuon laulun alkusanoiksi. Allekirjoittaneella oli elämänsä ensimmäisen kerran mahdollisuus vierailla 22.5.2018 eräleikikeskuksella, jossa en ole aiemmin käynyt enkä ole tienyt koko paikan olemassaolostakaan.

Eräleiripaikan kota

Olin mielissäni näkemästäni, sillä paikka sijaitsee suhteellisen syrjässä keskustasta ja lammen pinta oli lähestulkoon tyyni. Uskoakseni juuri tuo syrjäinen sijainti mahtanee olla se tekijä, että leiripaikka
laavuineen ja kotineen on vielä ylipäänsä pystyssä. Siellä siis oli kodan lisäksi kaksi hyvän kokoista laavua, jossa voi huoletta levätä ja nukkua vaikka yönsä pois kaupungin melusta ja katkusta.

                                                                  Leiripaikan laavut

Paikallinen pieni lampi oli lähes tyynessä ja se kuulemma on sen verran kalarikas, että sieltä saa hyvin kalaa. Tuo asia alkoi kiinnostamaan, sillä olenhan erämies ollut koko pienen ikäni ja ajattelinkin, että joskus vierailen paikassa ihan ajan kanssa onkien ja virvelin kanssa. Ja kenties otan vielä eväätkin mukaan. Aika näyttää sen mihin tässä kerkiää =)

                                                           Leiripaikan lampi ja laituri

Tänä päivänä siellä käytiin Varkauden nuorisopalvelun toimesta lähinnä siistimässä paikkoja ja minä siellä valokuvailin materiaalia juuri tätä blogia varten. Siellä oli nyt lähinnä kota sellainen paikka, jossa oikeasti sitä siivottavaa tuntui olevan, mutta annoin ymmärtää, että siellä käy myös joku vapaaehtoinen iäkkäämpi herra siivoamassa paikkoja aina viikottain / tarpeen tullen. On se hyvä, että auttavaisia ihmisiä vielä on ja yhteisen hyvän ja yhteisen edun ajattelijoita.

                                                      Kota sisältäpäin ja tulipaikka

Alue on siis suhteellisen iso ja sinne mahtuu paljon väkeä kerrallaan. Olen sinä uskossa, että siellä vierailu ei maksa mitään ja siellä voi rauhassa kalastella ja viettää aikaa..tosin valtion kalastusluvat sun muut siihen tarvittavat luvat olisi syytä olla kunnossa. Jos siellä vierailee, onhan mahdollista että paikalla on useitakin eri henkilöitä ja jos siellä haluaa aikaansa viettää, on syytä tottua myös muiden seuraan. Paikasta vastaa Varkauden nuorisopalvelut ja erityisnuorisotyöntekijä Petteri Vaalimaa, jolta
myös saa asiasta tarvittavaa tietoa asiasta kiinnostuneet.
Tein sen havainnon, että jo luonnonvaraiset kielot kukkivat alueelle. Siis nyt on todellakin kesä.


Kielon kukintaa

                                                                                                                       -Tommy-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti