tiistai 7. kesäkuuta 2016

Liikunnan saloissa junnuleirin merkeissä

Varkauden Urheiluseurat ry sekä Varkauden kaupungin liikuntapalvelut  innostavat lapsia ja nuoria urheiluun Kesäjunnuleirien merkeissä. Leiri on tarkoitettu 6-13-vuotiaille ja tänä vuonna se järjestetään Varkauden keskuskentällä 7.-9.6. Po1nt Warkauden nuorten toimitus kävi vierailemassa leirillä sen ensimmäisenä päivänä.

Tänä vuonna kesätyöntekijöiden lisäksi ohjaamassa ovat Tiia Mensonen sekä Ville Leskinen. Mensonen kertoo leirin valmisteluiden alkaneen jo talvella, jolloin järjestettiin myös Talviurheiluleiri. Osanottajia junnuleirille on ilmoittautunut 52 ja heidät on jaettu pienempiin ryhmiin ikäluokkien mukaan. Ohjelmassa on pesä- ja jalkapalloa, yleisurheilua sekä pelejä ja leikkejä. Mensonen itse harrastaa jalkapalloa ja innostus leirin pitämiseen tulee sieltä. Hän kertoo leireilyn olevan jo tuttua puuhaa, sillä tämä vuosi on Mensosen viides.


Kesätyöntekijä Kalle Nummela kertoo, että huonon sään sattuessa leiritiimi on varustautunut siirtämään pelit kuplahalliin. Nummela on itse ensimmäistä kertaa vetämässä junnuleiriä, kokemusta kuitenkin on Seikkailujen Saaresta viime vuodelta. Mukaan junnuleiri toimintaan Nummela pääsi WJK:n kautta, sillä hän itse pelaa jalkapalloa. Hän odotti leiriä innokkaasti eikä jännityksestä ole tietoakaan. Nummela toivoo leirin innostavan uusien harrastuksien pariin ja samalla olevan hauska kokemus kaikille.

Uudet leiriläiset harjoittelevat uusia jalkapallotemppuja yhdessä ohjaajien kanssa

Yhdeksänvuotias Senja sekä seitsemänvuotias Nellinoora kertovat lähteneensä leirille sukulaisten kannustamina. Molemmat ovat leirillä ensimmäistä kertaa. Kumpikin toivoo tutustuvansa uusiin kavereihin sekä oppivansa uusia taitoja. Senja kertoo eniten odottavansa yleisurheilu-osiota, sillä hän itse harrastaa triathlonia. Vaikka leirille lähtö ei aamulla kiinnostanutkaan, tytöt myönsivät olevansa nyt innoissaan loppuleiristä.Pesäpallopisteeltä haastatteluun löytyi yhdeksänvuotiaat Niilo ja Aksel sekä kahdeksanvuotias Jusa. Pojat olivat jo entuudestaan kavereita ja yhteisiä harrastuksiakin pojilta löytyi. Aksel ja Niilo kertoivat käyneensä leirillä jo aikaisemmin, Jusalle tämä oli ensimmäinen. Aksel harrastaa mm. pesäpalloa ja jalkapalloa, jotka tosin ovat näin kesällä tauolla. Junnuleiri tuo kesään toivottua aktiviteettia eikä tylsyys pääse yllättämään kesän viettäjiä. Tuulisesta säästä huolimatta poikia ei paleltanut vaikka haastattelijat meinasivat jäätyä nurmikentälle. Iloisella mielellä mukana olleet pojat kertoivat harjoitelleensa kopittelua ja eniten he odottivat jalkapalloilun saloihin tutustumista. 

Kuka tietää, ehkäpä näissä kuvissa vilahtaa tulevaisuuden huippu-urheilijoita

Emilia ja Wilma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti