torstai 22. maaliskuuta 2018

Nuokkaritoimintaa 21.03.2018Moikkelis koikkelis kaikki blogin lukijat pitkästä aikaa. Eilen olin kuvailemassa pitkin iltaa
Varkauden Könönpellon nuorisotiloilla nuorten touhuilua. Tähän sopisikin hyvin siteeraaus
Irwin Goodmanin laulusta " se oli sitä surutonta nuoruusaikaa..". Itse saatan olla se suruton, mutta en kovinkaan nuori enää, mutta sillä ei ole mitään väliä. Oli nimittäin todella mukava nähdä,
kun eri ikäiset nuoret pitivät keskenään hauskaa pelaillen, laulaen ja kaikkea kivaa tehden. Ja todettakoon, että kaikilta kuvattavilta saimme kuvausluvan, joka nykyisin vaaditaan.

Eräs nuoriherra ja sataerilaistanuorta -kirja


Paikan päälle mentyäni olin mielissäni, kun näin miten hyvä yhteishenki oli kaikilla ja jokainen tuli
hyvin toistensa kanssa toimen. Ilta alkoi itse asiassa vohvelin paistamisella, jota allekirjoittanutkin sai syödäkseen. Olikin siis varsin ravinto-opin mukainen iltapala. Vohvelia, jäätelöä ja mansikka hilloa. Mitähän mieltä VHH-ruokavalion puolestapuhuja lääkäri Antti Heikkilä olisi tuosta? Tässä tapauksessa ei mitään väliä. Mutta hyvää oli ja kaikki nuorison tekemää. Erityisesti 16 vuotias Jesse oli kokki kolmosena valmistamassa vohveleita, joka muuten oli muutenkin innokas osallistumaan valokuvaus ja video-osioihin. Iltaa oli vetämässä nuorisonhjaaja Mohamed Hamed.

                                                   Jesse innokkaana paistamassa vohveleita


Viikkoa aiemmin oli hankittu nuokkarille karaokevälineet. Sen kyllä huomasi, sillä suurin osa nuorista viettikin aikaa laulaen karaokea. Erityisesti he laulaa lurauttelivat "poika saunoo" -kappaletta monta kertaa. JVG:n " Häissä" kappale oli lähes yhtä suosittu. Olin yllättänyt siitä, että jopa Kari Tapion " Myrskyn jälkeen" -laulua siellä veisattiin. Ja yleensähän nuoriso pitää tuon tyylistä musaa  "ei musiikkina" tai eivät tiedä tuon taivaallista koko tuon polven artistista. Mutta taitaakin nykynuoriso olla suhteellisen valveutunutta. Suomen tulevaisuus näyttäisi siis hyvin turvatulle....ainakin eilisen perusteela.

                                               "poika saunoo..." karaoket käynnissä

Oli siellä pienimuotoinen biljardi skabakin. Itekin pelasin yhden pelin ja hävisin, tottakai. Aikoinaan joskus kauan sitten ollessani samanikäinen olin nuorisotalon biljardimestari. Taidot siis hiipuneet nolliin ja näkikin, miten pallot poukkoilivat minne sattui.

                                                                  biljardimestarit


Bingis tuntui myös olevan suhteellisen suosittu peli, jota muuten voikin pelata siellä kahdessa eri huoneessa. Sitä en kokeillut, kun huomasin millaista immelmannia pallolle annettiin kun nuoriso pääsi vauhtiin. Siinä melkein kalpenee jo Jan-Ove Waldnerkin, kuusinkertainen pöytätenniksen maailmanmestari, kun pojat lätkivät palloa siihen tyyliin, että oksat pois.

                                                               bingbong palloo
                                               

Oli jännää nähdä, että Könönpellon ala-asteen yhteydessä oli ne nuorisotilat. Kuvittelin, että ne on aivan muualla. Tiloissa on kuulemma aikoinaan toiminut muunmuassa terveydenhoitajan vastaanotto sekä myös talonmiehen asunto. Kyllä eräs iso tila näytti pikemminkin luokkahuoneelta, kun siellä oli liitutaulukin vielä seinällä. Ihmettelen suuresti, miksi kaupunkimme ei ole satsannut nuorisolle suunnattuihin tiloihin lainkaan. Joskus muinoin täällä muistaakseni oli useita paikkoja nuorille. Nyt hanke on nollassa. Vissiinkin taas se iänikuinen säästäminen , kun ei ole varaa rakentaan nuorille toimivia toimitiloja.

Tältä osin päätän tämän blogin ja jatkan muita hommeleita. Eipä muuta kun hyvvee päivän jatkoo ja illan rauhoo.
-TommyEi kommentteja:

Lähetä kommentti