keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Mikä mättää?!
Kaikille nuorille ei nuorisovaltuusto tai oppilaskuntatoiminta ole se oma vaikuttamisjuttu. Mutta entä jos kuitenkin haluaisi vaikuttaa oman kunnan, jonkun tietyn tahon tai vaikka koko Suomen asioihin? 


”No ei kai sitten auta kuin murpattaa keskenään koulukavereiden kanssa asioista mitkä ei toimi, ja antaa isojen aikuisten tehdä kaikki suuret päätökset. Eihän meillä junnuilla ole oikeisiin asioihin mitään sananvaltaa. Ollaanhan me vielä niin nuoria..”

Ihannetilanteessa aikuiset ja nuoret tekevät päätöksiä ja päätösten eteen töitä yhdessä. Kaikkien mielipiteet otetaan tasa-arvoisesti huomioon ja tuetaan toisia. Nuorilta tulee usein näkökulmia, joita aikuiset eivät ole osanneet edes ajatella ja aikuisilla on taitoa ja tietoa viedä asioita oikealla lailla eteenpäin ja toteuttaa niitä. Onko tällaista yhteistyömahdollisuutta siis olemassa?


NO ON!


Oikeusministeriön demokratiaperheeseen (www.demokratia.fi) on liittynyt viime vuoden maaliskuussa uusi palvelu www.nuortenideat.fi


Nuortenideat-palveluun rekisteröitynyt käyttäjä voi kirjoittaa idean suoraan jollekin tietylle organisaatiolle! Esimerkiksi Varkaudessa ysikorttien uudelleen käyttöönotto tuli ideana nuortenideat.fi-palveluun. Idea oli kohdistettu suoraan nuorisopalveluille, jolloin nuorisopalvelut vei asian eteenpäin.

Rekisteröimättömät kaverit ja muut käyttäjät voivat käydä kannattamassa ja kommentoimassa ideoita.


Harmi vain, että ideoita voi viedä vain organisaatioille, jotka ovat tehneet oman organisaatiotilin palveluun. Nuorisopalvelut Varkaudessa tekevät kokoajan töitä saadakseen lisää organisaatioita mukaan! Nyt mukana on jo:


  • Varkauden kaupungin Nuorisopalvelut
  • Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva
  • Hyvinvointi Ankkuri organisaatiosivu aktivoituu lähiviikkoina)
  • Soisalo-opisto (organisaatiosivu aktivoituu lähiviikkoina)
  • Päiviönsaaren oppilaskunta (organisaatiosivu aktivoituu lähiviikkoina)
  • Kuoppakankaan oppilaskunta (organisaatiosivu aktivoituu lähiviikkoina)Organisaatioita lähtee mukaan koko ajan lisää ja se tuo nuorille lisämahdollisuuksia vaikuttaa oman kunnan asiohin! Organisaatioilla on velvollisuus viedä ideasi eteenpäin ja antaa sinulle päätös, sekä perustelut miksi/miksi ei!


siis… Mättääkö joku? Mikä on pielessä? Mitä pitäisi tehdä toisin? KIRJOITA IDEA! 
www.nuortenideat.fi

ps. Nuortenideat.fi-palvelun kannattajina on tubettajaporukka Justimus! Käykää tsekkaamassa Justimuksen tekemät nuortenideat.fi-videot :) 
https://www.youtube.com/watch?v=fsWviv20xrc


- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti