tiistai 5. huhtikuuta 2016

Katusovittelu-infoPuhumassa Heikki Turkka Aseman Lapset ry:stä. Osallistujia oli mm. Varkaudesta, Joroisista ja Leppävirralta.Olimme aamulla kuuntelemassa Heikki Turkkaa Aseman Lapset ry:stä. Infon aihe oli Katusovittelu-työmuoto.  Työmuodon idea on osallistaa nuoret omien töllöntöiden käsittelyyn. Tapaus  voi olla esimerkiksi ostoskeskuksen seinien töhriminen tai koulukiusaustapaus, jota selvitellään sovittelijan kanssa. Mukana on myös kaikki osapuolet, sekä vanhemmat.

Tarkoitus on kuulla nuoria ja pysäyttää toiminta oikeanlaisesti ja oikeaan aikaan. Sovittelussa sovitaan, miten asia hoidetaan (rahakorvaus/työnteko jne) ja koitetaan selvitä ilman riitelyä.

Katusovittelu toimii verkostoyhteistyönä, mm. virkavallan, sosiaalitoimen ja sovittelutoiminnan vällillä. Yhteistyö ja tasapuolinen selvittely ovat taanneet sen, että nuorten ilkivalta on suurimmassa osassa tapauksia jäänyt siihen.

Idea Katusovittelu-menetelmästä myös täällä Itä-Suomessa sai monet päät nyökkäämään ja jäämmekin odottamaan jännityksellä, josko syksyllä olisi jo Katusovittelijakoulutusta luvassa!

Lisätietoa osoitteesta: http://www.asemanlapset.fi/fi/toimintamuotomme/katusovittelu

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti