keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Appe Mustosen haastattelu


Appe valittiin aiemmin tänä vuonna jo kolmannen kerran Varkauden vuoden urheilijaksi. Kutsuimme hänet studioomme vierailulle ja kyselimme hieman hänen harrastuksestaan.

Aki-Pekka "Appe" Mustonen on 25-vuotias varkautelainen speedway-mestari. Kiinnostus lajiin lähti kun isä ajoi nuorempana, ja sen myötä kilpa-ajoa onkin tullut harrastettua nyt jo noin 16 vuotta. Laji on mahdollista ja melkein kannattavaakin aloittaa jo mahdollisimman nuorena. Varkaudessa on Apen mukaan Suomen parhaat harrastusmahdollisuudet moottoriurheilukeskuksen myötä, sillä siellä voidaan järjestää muunmuassa MM-kisoja. Lisäksi nyt vuonna 2016 starttaava Junior Speedway Academy antaa entistä paremmat mahdollisuudet harrastuksen aloittamiseen tai kokeiluun. Lisätietoja Junior Speedway Academysta täällä. Vinkkinä aloittelijalle Appe sanookin että kannattaa aloittaa rauhallisesti.

Vaikka laji on herkkä onnettomuuksille, eikä pyörissä ole edes jarruja, niin se ei Appea pelota. Oikeastaan jarrut on kuulema jätetty pois  ihan turvallisuussyistä sillä niiden myötä haavereita voisi käydä jopa enemmän, mutta joka kisassa väistämättä sattuu kolareita. Pahin onnettomuus Apelle itselleen on ollut jokin aika sitten rikkoutunut polvi, jota on jouduttu leikkaamaan ja kuntouttamaan. Lisäksi selkä ja niska ovat murtuneet, mutta kaikista niistä on selviydytty ja palattu takaisin radalle.

Keski-ikä speedway-kuskeilla on noin 35 vuotta, siinä ajassa on ehtinyt jo saamaan rutiinia eikä virheitä tule niin helposti. Vielä on siis aikaa kehittyä, ja Apen haaveissa onkin MM-mestaruus.

Terkkuja faneille; "Stadionilla tavataan"

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti