perjantai 20. huhtikuuta 2018

Kulttuuriperintö luento Varkauden kirjastolla 20.04.2018


Tervehdys ja kalsaa perjantaiaamua. Nyt kirjoittelen blogia, joka nyt ei oikeastaan ole minun heiniäni, sillä pyrin yleensä humoristisiin blogeihin ja värikkäisiin sanakäänteisiin. Koitetaan kuitenkin, jos tästä jotain saisi aikaan.

Elikä siis perjantaina 20.04 järjestetiin Varkauden mediakeitaalla live stream -esitys kulttuuriperinnöstä ja tulevaisuuden näkymistä. Siinä siis Helsingistä lähetettiin reaaliaikaisena kuvaa kaikkialle Suomeen ja sitä voi itse kukin katsoa sopivien laitteiden avulla. Live stream tyyppiset jutut varmaan lisääntyy tulevaisuudessa jopa palavereiden pitoon tai muuhun yhteyden pitoon ja sillä voi olla yhteyksissä ympäri maailman.  Paikalla oli Varkaudessa kahdeksan henkilöä ja myös paikanpäällä oli kahvitarjoilu.
                                                Live lähetys suoraan Helsingistä

                                            Osa kuulijoista paikalla & sumppi maistuu


Vuonna 2018 vietetään kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Opetushallitus ja sen kansainvälistymispalvelut järjestivät live stream esityksen, jossa oli halukkaiden mahdollisuus kuulla paikan päällä eri alojen pohjoismaisista ja eurooppalaisista hankkeista, joissa kulttuuriperintö on merkittävässä roolissa. Esityksessä kuultiin Opetushallituksen tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista hankeyhteistyöhön ja siitä, miten voi itse kukin osallistua eurooppalaiseen kulttuuriperintövuoteen. Aamun ensimmäisen puheenvuoron piti opetusneuvos Mikko Nupponen, yksikön päällikkö, Opetushallitus. Luennolla kerrottiin myös Erasmus+ ohjelmasta ja kulttuuriperinnöstä tulevaisuuden osaamiselle.
Tässä tää tällä kertaa. No laitetaan nyt se humoristinen kommentti loppuun. Legendaarista edesmennyttä urheiluselostaja Voitto Liukkosta siteeraaten.." näihin kuviin ja näihin tunnelmiin" päätän blogin tähän. Hyvää perjantaita kaikille ja loistavaa vkonloppua.

-Tommy-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti