maanantai 8. helmikuuta 2016

Vallun tarina

Hei.
12.6.2009  alkoi pienen orivarsan taival
Varsa oli niin iso ettei sen emä voinut sitä itse synnyttämään joten jouduimme vetämään tämä varsan ulos. Sinä päivänä alkoi pojan ja hevosen välinen ystävyys joka jatkuu vielä tänä päivänäkin.
Varsasta kasvoi nopeasti iso ja määrätietoinen hevonen. jonka nimeksi tuli Vallun Vire. Luonteeltaan Vallu on rauhallinen ja oman arvonsa tunteva. Hevosta alettiin valmentamaan ravuriksi. Vallulla oli kaikki ravurille tarvittavat ominaisuudet ja se oli nopea oppimaan.
Vallun vire valmisautuu ravilähtöön 
Kesällä 2013 Vallu loukkaantui tarhassa leikkiessään. Tämän seurauksena ori jouduttiin viemään klinikalle, jossa lääkäri määräsi hevosen kastroitavaksi.
Lääkäri aloitti työnsä ja Vallu tärisi pelosta.  Menin Vallun viereen, silitin ja halasin Vallua jolloin se rentoutui eikä enää pelännyt.  Loppukesästä Vallu oli taas oma itsensä, onnellinen hevonen.
Vallu on valmis

Yhtenä aamuna menimme Vallun luokse käymään, mutta se ei ollutkaan ulkona. Aloimme etsimään Vallua. Viisaana hevosena Vallu oli kävellyt suoraan talliin sisälle ja odottanut siellä milloin tulemme avaamaan karsinan oven.

Talvella 2015  Vallu vaihtoi tallia ja siinä tallissa oli Vallun siskon poika.
Minusta on hauskaa katsoa, kun nämä kaksi  seisovat vierekkäin.

Vallun Vire on antanut minulle paljon iloa ja hauskoja hetkiä. Vaikka en kävisi viikkoon Vallun luona, niin se on silti mielessäni koko ajan.  Kun menen tallille, Vallu juoksee minua kohti ja aina on harjausta vailla. Hevosen omistajana on hyvä olla. Hevosesi kanssa saat kokea ilon hetket kuin myös murheet. Hevonen antaa todella paljon, se on terapeuttinen eläin. Vallun vire on minun ystäväni. Kuka on sinun ystäväsi?Kirjoittanut Roni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti