perjantai 15. kesäkuuta 2018

Meidän viimeinen viikko

Maanantai 11.6
aloitimme valmistelemaan keppihevospajaa. Aluksi leikkasimme hevosille korvia, silmiä, harjaksia ja suitsiaja. Raivasimme tilaa, jotta jokainen lapsi mahtuu sisälle tekemään hevosia. Lähestulkoon koko päivä meni siivoamisessa ja tavaroitten kantelussa.

Tiistai 12.6
tulimme kirjastolle noin kello 9 maissa ja kerkesimme hetken istahtaa, kun piti jo lähteä keppihevospajalle valmistelemaan, että kaikki on oikeissa paikoissa ja siististi. Meitä tuli auttamaan mannerheimin-lastensuojeluliitosta muutama henkilö ja saimme yhden pienen vapaaehtoisen myös avuksi. Aloitimme ensimmäisen pajan 9:30  ja lapsia vanhempien kanssa ilmestyi heti ovelle.
Lopetimme ensimmäisen pajan noin 11:30, koska olihan meidän pakko pitää 2 tunnin tauko. Menimme syömään ja huilaamaan. Kerkesimme siinä rauhassa syödä ja lähdimme askartelemaan lisää tarvikkeita pajalle, jotka oli jo vähän lopussa. Aukasimme seuraavan pajan ovet noin 13.30 ja silloin vasta lapsia satoi sisälle. Olimme tehneet myös aikuisparkin ulos penkeistä, mutta en nähnyt että sitä oltaisiin paljoakaan käytetty. Moni meistä sai kuumaliimasta parit palovammat, mutta onneksi ei kukaan lapsista saanut. Lopetimme päivän viimeisen pajan noin kello 15.00 ja järjestelimme tavarat valmiiksi huomista varten ja osa meistä lähti kotia kohti.

Keskiviikko 13.6
Saavuimme kirjastolle noin 9.00 joimme kahvit ja aloimme valmistella päivän keppihevospajaa. Arvelimme että päivästä tulee rauhallisempi kuin edellispäivästä. Aloitimme ensimmäisen pajan noin 9.30 lopetimme samoihin aikoihin kun keskiviikkona. Pidimme taas kahden tunnin tauon söimme ja huilasimme. Meidän piti ennen toisen pajan alkua tehdä lisää harjaksia ja leikata korvia. Jo ennen puolta kahta muutama tyttö tuli tekemään keppihevosia. Iltapäivä sujui oikein mukavissa merkeissä viimeinen vierailija pajassa oli oikein mukava pienityttö joka halasi kaikkia ja kiitti pajasta. Joimme kahvit ja jotkut lähtivät jo kotiin.

Torstai 14.6
Tulimme jo kahdeksaksi töihin aloimme heti kaivella sadevaatteita ja pakkaamaan autoa koska olimme lähdössä eräleirikeskukselle. Eräleirikeskuksella siivosimme ja pinosimme puita liiteriin jonka jälkeen noin 10.30  sytytimme nuotion, paistoimme makkaraa ja söimme eväitämme. Hyttysetkin hävisivät savun noustessa siksi haisemme kaikki aivan savulle. Heidi L laittoi oikein ihanan laulun soimaan joka soi edelleen kaikilla päässä.
 https://www.youtube.com/watch?v=XqZsoesa55w
Palasimme kirjastolle noin 10.40 purimme autosta tavarat söimme eväät loppuun jonka jälkeen   Heidi L antoi meille nuoremmille kuvaus tehtävän josta kirjoitamme erikseen blogin. kun olimme saaneet kuvaustehtävän valmiiksi kannoimme tavarat takaisin kädentyönpajaan ja siivosimme keppari pajan jäljet pois jonka jälkeen nuoret lähtivät kotiin.

Perjantai 15.6
Tulimme töihin klo. 9.00, joimme kahvit, kirjoitimme vähän blogia, siivosimme keppihevospajaa ja kävimme katsomassa keppihevoskilpailuja, jossa näimme meidän pajassa tehtyjä keppihevosia. Kävimme myös viimeisen työpäivän kunniaksi Mortonissa syömässä. Kesätyö jaksosta jäi meille mukava ja lämmin fiilis, olisimme voineet olla pitempäänkin kesätöissä.

                                                                   keppihevoskilpailu

                                                           Morttonin antimia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti