perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kalastuspäivä 7.6.2018

Heipä hei! Olimme tänään 7.6.2018 kalastus tapahtumassa Joutenlahdessa. Lähdimme kirjastolta noin kello 9.30, saavuimme pian paikalle ja aloimme kokoamaan kalastustarvikkeita, jonka jälkeen Maarit tuli kertomaan meidän olevan väärässä paikassa. Ja koska onget oli jo koottu kuljetimme ne erittäin turvallisesti osittain ikkunasta ulos sojottaen sillan toiselle puolelle:) 

Saimme heti alussa seuraamme yhden innokkaan kalastajan, joka jäi valitettavasti ainoaksi saapujaksi oman porukkamme lisäksi. Omaa porukkaa meillä oli mukana Varpu, Kalle, Tommi, Esa, Antti ja me kesätyöntekijät:) Myös Maarit, Suvi ja Erja olivat osan aikaa mukana.

                                                       

Kalan narraus alkoi heti, osalla nappasi hiukan nopeammin kuin toisilla. Tommilla ei mennyt montaa minuuttia kun ensimmäinen hauki oli koukussa. Me tytöt ongimme ensin laiturilta, mutta siirryimme pian rantaa pitkin näkemällemme kivelle. Heti kun Heidi. L. Laski ongen järveen nappasi sorva. Myös Heidi S ja Elma saivat sorvia myöhemmin päivällä:) Yhden ahvenkin taisi jäädä jonkun koukkuun.


Ensimmäinen isompi kala oli innokkaan kalastajan nappaama Lahna, painoltaan jopa yli kilon. Kaikista yllättävin ja varmasti vakuuttavin saalis oli Varpun saalistama noin kilon Kirjolohi.
                                                            Samuli & reilun kilon lahna

Meillä oli eväinä mukana hedelmiä, leipiä, kuumaa juomista ja mehua. Söimme eväät ja jatkoimme kalastusta. Kerkesimme vain hetken kalastaa, kun paikalle saapui Sykkeessä -lehden toimittaja, joka haastatteli tapahtuman järjestäjää. Seuraavaksi paikalle ilmestyi YLE:n radiotoimittaja Kuopiosta, joka haastatteli monia radioon.
                                                  Varpu & hänen saamansa reilu kilon lohi

Kun toimittaja oli lähtenyt jatkoimme hetken kalastusta, mutta kellään ei napannut. Loppu kalastelun jälkeen aloimme kasaamaan tavaroita autoon ja lähdimme kohti kirjastoa. Kirjastolle saavuttuamme tyhjensimme autosta kalastustarvikkeemme jonka jälkeen söimme ylijääneet eväät ja osa meistä lähti kotiin.
                                             Saalista: Lohi, lahna, ahven, sorva ja särki

Minunkin (Janne) mielestäni oli oikein mukava päivä vaikka satoi, minua ei kuitenkaan sade haitannut, koska olen erämies ja minä harrastan itse kalastusta. Meillä oli mukana lämmintä juotavaa, leipää ja hedelmiä. Minun saalis jäi yhteen "lahnan parkkiin", mutta silti oli mukavaa.

Terveisin;
kesätyöntekijät Janne, Heidi L, Heidi S & Elma


                                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti