torstai 3. toukokuuta 2018

Pop up -nuorisokahvila 04.05.2018

Lämminhenkinen, musiikintäyteinen ja kodikas Pop up –nuorisokahvila kokoaa nuoret yhteen
Kun sain kuulla että tehtävänäni on järjestää Pop up-nuorisokahvila tässä keväällä, puhkuin ilosta ja innosta. Viikot kuluivat nopeasti ja pian huomasin työryhmässäni olevan kaksitoista innokasta nuorta tekemässä nuorisokahvilaa yhdessä. Eli eikun hihat heilumaan ja menoksi!
Pian koitti rakennuspäivät, jolloin roudattiin monta autollista tavaraa nuorisopalvelujen toimitiloista kahvilaan. Nuoret tulivat talkoisiin aina kun ehtivät koulukiireiltään. Tekemisen ohella heittelimme läppää ja nauroimme paljon. Maalasimme, siirtelimme huonekaluja uudelleen ja uudelleen kunnes niille löytyi sopivat paikat ja kokosimme kahvion tarvikkeet ja tuotteet järjestykseen.
Useampi nuori sai julisteita jaettavaksi kaupungille ja bussipysäkeille, jotta nuorisokahvila tavoittaisi mahdollisimman monta ihmistä.
Talkoisiin osallistuneet nuoret innostuivat entisestään, kun tilat täyttyivät värikkäistä huonekaluista ja tyhjä luokkahuone sai oman persoonallisen ilmeen. ”Tästähän tuli tosi hieno, ihan nuorten näköinen”, ”nää pöydät on niin ihanat!” Nuorten Paja teki tilauksesta toivotut tilanjakavat ja ykkössähkö antoi kaapelikelat käyttöön. Kun kahvila avattiin lauantaina 28.4. klo 16, pari tuntia ennen avaamista sisällä hääri kahdeksan nuorta valmisteluja tehden ja sisustuselementtejä viimeistellen. ”Tänne vielä pari pistoketta että saa puhelimia lataukseen” ja sitten ovet auki!Olemme saaneet Pop up –nuorisokahvilasta paljon positiivista palautetta. Nuoret kertovat palautteessaan, että nuorisokahvila on lämminhenkinen, kodikas ja musiikintäyteinen paikka, jossa on mukavaa hengailla kavereiden kanssa. Palautteessa oli myös lausahdus ”Kiva hengailupaikka, ei parannettavaa ☺ ”
Lausahduksia rakennusvaiheista ja heittoja ensimmäisestä kahvilaillasta:
”vaikka en koskisi maaliin niin silti löydän maalia jostain vaatteestani”
”tässähän tuloo hiki”
”saadaanko leipoo tänne ensi viikolla muffinsseja?”
”mitä mustaa ainetta tämä on?” ”teetä”
”annatko ton flaijerin niin tiedän milloin tämä on auki!”
Pop up-nuorisokahvilassa on nuorten kaipaamaan hengailutilaa, jossa on pistokepaikkoja, sohvia, lautapelejä, konsolipelejä, pingispöytää ja musiikkia voi soittaa bluetooth-kauittumesta ja laulaa vaikka mukana.  Kahviota ylläpitää Waltterin yläkoulun oppilaskunta, joka myy kahviotuotteita erittäin opiskelijaystävälliseen hintaan.
Pop up-nuorisokahvila tarjoaa nuorille päihteettömän ja energiajuomista vapaan oleskelutilan, jossa jokainen voi tulla sellaisena kuin on. Nuorisokahvilassa on aina paikalla kaksi nuorisonohjaajaa Varkauden kaupungin nuorisopalveluilta sekä vapaaehtoinen aikuinen. Lisäksi nuoria on tullut vapaaehtoiseksi kahvilailtojen järjestelyihin. Ilman näitä aktiivisia nuoria kahvio olisi jäänyt toteuttamatta. Nuorissa on positiivista energiaa, jota on ilo jakaa ja seurata osallistavan toiminnan ohella!


Mulla on niin hyvät fiilikset tästä Pop up-nuorisokahvilasta! Porukkaa on käynyt suhteellisen hyvin ja nuorista löytyy positiivista virtaa 💪  #popupnuorisokahvila #varkaudessa #nuorisotyö #yhdessäKuvat ja teksti: Maiju Vaalimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti