keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Nuorten Varjovaltuusto 20.11.2017

Varkauden nuorten avoin kuulemistilaisuus eli Nuorten Varjovaltuusto pidettiin lapsenoikeuksien päivänä 20.11. kaupungintalon valtuustosalissa.
Paikalle saapui kaksikymmentä nuorta ja etukäteen ilmottautuneita aikuisia oli neljätoista. Ilahduttavasti hetkenaikaa kokousta seurasi lehteriltä kaupungin päättäjiä. Kokoukseen osallistui myös kaupunginvaltuuston jäsen Jorma Aro ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki.

Kokouksen puheenjohtajana toimi nuorisovaltuusto Wanuvan jäsen Emilia Manninen. Hän edustaa Wanuvaa kaupunginvaltuuston kokouksissa. Sihteerinä toimi konsernihallinnosta toimistosihteeri Jaana Koponen. 

Kokouksen esityslistalla olivat asioina
- joukkoliikenne ja sen kehittäminen, asiantuntijana kaupungininsinööri Jani Viljakainen
-skeittialue, graffittitaide ja nuorisotapahtuma osana kaupunkikulttuuria, asiantuntijoina liikuntapaikkaesimies Marko Kukkonen ja erityisnuorisotyöntekijä Petteri Vaalimaa
-Nuorten Talo, asiantuntijaja nuorisopalvelujen lähiesimies Kati Rytilahti
- Muissa asioissa sivistysjohtaja Timo Tuunainen otti esille kouluverkon ja sen uudistamisen.

Kokouksessa pyydettiin puheenvuoroja ja käytettiin oikeutta repliikkeihin. Kaksi tuntia vierähti nopeasti. Skeittialue aiheeseen saatiin lisää käytännön tietoa Panu Paukkoselta ja hän kommentoi, että nyt tuntuu ensimmäistä kertaa siltä että pystyy todella vaikuttamaan asiaan.

Kokouksen yhteydessä oli myös nuorisopalveluiden "Sata erilaista nuorta- yhteinen Suomi" -valokuvateoksen julkistaminen. Teos on nuorisopalveluiden lahja satavuotiaalle Suomelle ja sen tekijöinä ovat olleet Vili Koivu, Sonja Matilainen, Päivi Pekkonen ja Anneli Heikkinen, joka toimi hankevastaavana.

Anneli Heikkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti