torstai 30. maaliskuuta 2017

Jo puolivälissäNyt kun kuvattavia on jo 50, on aika näyttää mitä olemme saaneet aikaiseksi. Tämän takia julkaistaan ensimmäistä kertaa valmiita tuotoksia blogiimme. Kiitos kaikille osallistujille ja yhteistyötahoille, kuten Varkauden Nuortenpajalle.


Nuorisopalvelut aloitti 2016 elokuussa projektin Sata erilaista nuorta -yhteinen Suomi. Tekeminen lähti käyntiin ensiksi palaveeramisella ja ideoilla, mihin kaikkialle kuvat tulee, miten ne toteutetaan ja mikä on lopullinen teos.


Ideana on siis kuvata sata nuorta heidän näköisissään paikoissa ja kuviin liitetään tekstit kahdesta kysymyksestä: Mitä Suomi on antanut sinulle? Mitä odotat/haluat muuttaa Suomen tulevaisuudesta? Teos on tarkoitus toteuttaa kirjaksi ja sähköiseksi galleriaksi, joka julkaistaan nettiin.

Ensimmäisenä kuvattavana oli Katri Lappalainen. Kuvaukset olivat todella mielenkiintoiset ja kaiken lisäksi malli oli ihastuttava. Hänellä oli hyvä asenne elämään vaikka on kokenut kovia elämässään. Kaikki kuvattavamme ovat olleet omalla tavallaan ihastuttavia ja varsinkin ihailen heidän asenteitansa elämään. Meistä tuntuu, että Varkauden tulevaisuus on hyvissä käsissä.

Vaikeuksiakin on matkan varrella ollut jonkin verran. 100 nuorta on osoittautunut isommaksi määräksi kuin oltiin osattu kuvitella ja nuorison aktivoiminen on vaikeaa, mutta kuvattavia alkaa olla viisikymmentä, joka on jo huikea lukumäärä itsessään.


Suomi 100 projektia on ollut tekemässä ja suunnittelemassa Anneli Heikkinen, Vili Koivu, Päivi Pekkonen ja uusi tulokas Sonja Matilainen. Haluamme kiittää teitä kaikkia hyvistä hetkistä ja odotamme innolla projektin näkemistä kokonaisuudessaan.

Tässä vielä esimerkki kuvia. Odotamme suuresti tulevia kuvattavia ja kuvauksia. Ole rohkeasti yhteydessä! Yhteystiedot löydät alhaalla olevasta julisteesta.


Pauliina Hyvärinen työpaikallaan Kunnonsalilla. 


Ninni Utriainen opiskelee kosmetologiksi. 

Leevi Tenhunen soittaa upeasti pianoa. - Vili Koivu, Sonja Matilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti