torstai 28. maaliskuuta 2019

Koulukierrokset nuortenideat.fi ja WanuvaPROJEKTIN TOTEUTUS KOULUILLAHeippa! Täällä kirjoittelee nuorisopalveluiden harjoittelija Janina Piippo.
Kerron tässä kirjoituksessa vähän siitä miten projektini toteutus meni ja mikä oli projektinani. 

Aloitimme Repokankaan koululta projektin toteutuksen ma 11.3.
Kävimme tiedottamassa nuortenideat.fi -palvelusta & nuorisovaltuusto Wanuvasta ja samalla kerroimme myöskin Po1ntin sivusta ja Nuorten Talosta 6 luokkalaisille. Joka koululla arvoimme heijastimia ja silmälasien puhdistusliinoja ja jätimme julisteita luokkiin.


Maanantai 11.3 olimme Repokankaan koululla ja siellä oli kaksi 6 luokkaa joille pidimme erikseen tiedottamisen. Aikaa olimme varanneet 45min per. ryhmä ja se toteutui.
Aloitimme esittelemällä itsemme ja pidin lämmittelyharjoituksen ja huomasin, että välillä täytyy muokata sitä ryhmälle soveltuvammaksi se onnistui hyvin.
Nuoret vaikuttivat kiinnostuneilta ja kuuntelevaisilta. Uskomme, että sieltä muutamat innostuivat varmasti käyttämään Nuortenideat.fi -palvelua ja liittymään nuorisovaltuusto Wanuvaan. Näytimme myöskin kyselyn Nuorten Talosta, johon voivat käydä kertomassa nimi ehdotuksen talolle ja kerroimme sinne tulevan myöskin kysely. 
Videot olivat hyviä, että ei ollut pelkästään, sitä puhumista meiltä. 
Hyvä mieli jäi, vaikka olikin hieman aamukankeutta ja tuli lomalta. Tunsin onnistuvani ihan hyvin. Persoonaani rupean käyttämään vaan rohkeammin päivältä, päivältä enemmän.


12.3 olimme Luttilan koululla jossa meni jo kaikki paljon paremmin. Aloin käyttämään persoonaani enemmän ja oppilaat tuntuivat kuuntelevan kiinnostuneina. Lämmitysharjoitus oli taas aivan erilainen, kuin Repparin koululla ja toisaalta hyvä niin. Hyvä on vähän muokata toimintaa ryhmälle sopivammaksi ja huomasin heti, että se toimi sille ryhmälle. 
Onnistunut käynti ja toivotaan että sieltä nyt tuli innostusta myöskin blogin kirjoitteluun. Luttilassa oli yksi 6 luokka.


13.3 olimme Puurtilan koululla. Meillä meni esittelyt ihan hyvin. Lämmitysharjoitus onnistui ja oppilaat olivat melko rauhallisia ja kuuntelivat hyvin ohjeet. Ääni meinasi hävitä niin ei voinut kunnolla puhua. Onneksi oli Anneli mukana niin selvittiin ilman hiljaisia hetkiä. Nyt rauhallisesti ja selkeästi niin kaikki menee hyvin. 
Pääsimme luku järjestykseen taululle.
(kuvan ottanut Anneli)Hyviä sanontoja löytyi seiniltä.
(kuvan ottanut Anneli)Ryhmäkuva Puurtilan oppilaiden kanssa.
(kuvan ottanut Puurtilan 6lk opettaja)


14.3 kävimme Waltterin koululla ja meitä oli minä, Jussi ja Anneli.
Teimme niin että esittelimme itsemme ja minä pidin lämmittelyharjoituksen. Anneli kertoi nuorisovaltuusto Wanuvasta, josta näytimme myös videon. Sen jälkeen minä kerroin Nuortenideat.fi -palvelusta josta näytin videon minkä Justimusfilms oli tehnyt ja käytiin prezi esitys läpi. Jussi otti sitten ohjat ja kertoi Nuorten Talosta ja näytettiin kaksi kyselyä nuorten taloon liittyen. Näytimme Po1ntin sivun ja sen blogin ja Repokankaan koulun blogin toivottavasti koulut innostuisivat taas kirjoittelemaan blogeja. Sitten jaoimme julisteet seinille ja arvottiin ketkä saavat Nuortenideat.fi -palvelun heijastimet ja silmälasiliinat. Nuoret kuuntelivat hyvin ja näytti jopa siltä, että kiinnostus heräsi. 
Vierailumme oli yllätyksenä oppilaille.
(kuvan ottanut Anneli)


Waltterin koululla oli hyvä viisaus.
(kuvan ottanut Anneli)
Janina ja Jussi valmiina aloittamaan.
(kuvan ottanut Anneli)
Janina, Jussi ja Anneli.
(kuvan ottanut Anneli)

18.3 Kävimme toisen kerran Waltterin koululla pitämässä toiselle luokalle tiedotusta. 6B luokka kuunteli hyvin ja kerroin omin sanoin enemmän ilman lukemista jostain suoraan. Osallistin nuoria itsekin ettei ollut pelkkää kuuntelemista ja saivat vaikuttaa arvonnassa hieman itsekkin. Kiinnostusta näytti olevan ja vastailevat yhdessä opettajan kanssa kyselyyn ja myöskin miettivät nimi ehdotuksia Nuorten Talolle. Nyt jäi tosi hyvä fiilis tästä käynnistä! Mahtavaa oli myöskin nähdä, miten he tsemppasivat toinen toistaan, jos ei keksinyt tai uskaltanut sanoa harjoituksessa mitään. Heitin kehiin omaa persoonaani enemmän josta tuli jotenkin niin helpottunut olo, tämä oli aivan mahtavaa.


18.3 Menimme Kangaslammin koululle. Keli oli ollut todella huono ja todella loskaista niin tiet oli kamalassa kunnossa, mutta hengissä selvittiin perille!
Koululla oli mukavaa, kun kaikki kuunteli hyvin ja kaikki lähti mukaan lämmittelyharjoitukseen hyvin. Kangaslammilla oli yksi 6 luokka.
Kangaslammilla ääni meinasi lähteä, mutta pääsääntöisesti kaikki mitä piti tuli silti jotenkin kerrottua. Opettajalta tuli hyvä kysymys myöskin, että jos sieltä kiinnostuu joku niin miten kyydit sitten hoituisi, ettei siitä jäisi kiinni. Se oli hyvä, että ihan opettajallakin tuli kysymys mieleen. Siihen vastaus oli, että eiköhän silloin jotenkin kyydityksiä saada järkättyä.


19.3 Kävimme Lehtonimen koululla, jossa oli kaksi 6 luokkaa. Siellä sain oikeasti vedettyä täysin omalla persoonallani, ammatillisen kasvun huomaaminen itse siinä tilanteessa aivan mahtavaa. Oli oikein mukavaa päästä näyttämään taitoni ja oli todella hyvä mieli koko päivän, kun tuli onnistumisen tunne. Oppilaat kuuntelivat ihan hyvin.

Esittelemässä prezi esitystä.
(kuvan ottanut Anneli)Kertomassa ryhmätehtävää (Janina)
(kuvan ottanut Anneli)Lehtoniemen koulun oppilaiden piirustuksia.
(kuvan ottanut Anneli)

26.3 Kävin könönpellon koululla, joka oli viimeinen koulu jolle kävin kertomassa nuortenideat.fi -palvelusta, Nuorten talosta, po1ntin sivusta ja nuorisovaltuusto Wanuvasta. Koululle piti lähteä mukaani Jussi, mutta hän oli kipeänä, joten äkkiä varasuunnitelmaa ja eikun menoksi. Otin mukaani kuitenkin Lotan kuvaamaan. Oli hyvä kokemus ja samalla jännitti kun yksin menin pitämään. Täytyi hieman soveltaa jopa lämmittelyharjoituksessa kun 46 oppilasta oli kerralla. Vaihdoin lennosta lämmittelyharjoituksen toiseen, joka oli "minä olen ja minä pidän" ja se onnistui hyvin. Katsottiin samat videot mitä yleensä muillakin kierroksilla oltiin katsottu eli Wanuvasta ja Nuortenideat.fi:stä. Pidin ryhmätehtävän nuorille joiden avulla saimme samalla tietoon mitä nuorille jäi päähän videosta ja myöskin palautetta vähän siitä, että kiinnotuiko kansainvälisestä Nuortenideat.fi -palvelusta. Kerroin omin sanoin senverran mitä osasin kertoa ja välillä tuli lisää mieleen niin palasi vielä asiaan. 
Po1ntin sivujen esittely.
(kuvan ottanut Lotta)
Lapset katsomassa Justimusfilmsin videota.
(Kuvan ottanut Lotta)

Oikein isot kiitokset Repokankaan -, Luttilan -, Puurtilan -, Waltterin -, Kangasniemen -, Lehtoniemen - ja Könönpellon koulu, kun saimme tulla toteuttamaan projektini teidän kouluille! Oli aivan mahtava kokemus päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan tämä projekti. Opin paljon uutta ja sain varmistusta, myös itseeni lisää ja ammatillisen kavun huomasin itsessäni! Oli mahtavaa huomata miten opin kokoajan uutta ja kehitettyä toteutusta paremmaksi. Mutta pidemmittä puheitta tästä nyt pääsi vähän kurkkaamaan miten projekti meni ja mitä projekti piti sisällään.
Muistakaas Nuortenideat.fi -palvelu ja nuorisovaltuusto Wanuva!

Hyvää kevään jatkoa!

27.3 Eräleirikeskuksella, puussa näkyy käpyjä.
(kuvan ottanut Janina)
Kävimme etsivä Suvin kanssa eräleirikeskuksella ottamassa keväisiä kuvia.
(kuvan ottanut Janina)

Terkuin: Janina Piippo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti