tiistai 7. helmikuuta 2017

Aikuiset ja some

                Jokainen nuori tietää tämän tunteen




Passiiviset ja somettomat

Osalla aikuisista ei ole minkäänlaista sosiaalistamediaa. He miettivät, miksi nuoret ovat niin paljon puhelimillaan, tai muuten roikkuvat somessa. Yleensä tämä ihmistyyppi juo vain kahvia ja lukee sanomalehdistä tarvitsemansa tiedon.








Vanhemmat kyylää


Nämä vanhemmat kyylää lastensa someja, joko olantakaa, tai itse somessa omalla tilillään. He haluavat saada tietoa lastensa somen käytöstä, tai vinkkejä oman somen käyttöön.








Spämmijät

Tämä aikuisten sometyyppi käsittelee niitä, jotka eivät saa lastaan tai ystäväänsä kiinni sillä sekunnilla, joten spämmivät viestin vastaanottajalle niin kauan että henkilö vastaa.



Kaiken julkaisijat

Aikuiset, jotka kirjoittaa facebookkiin kaiken yksityiselämänsä, vaikka ketään ei varsinaisesti kiinnostaisikaan.
Aikuiset kirjoitavat mm. mitä syövät, mitä lapsensa tekee joka sekunnilla, mitä heille on tapahtunut päivän aikana, ja mitä sairauksia on ilmaantunut perheessä.







Jokapaikan höylät ja some valloittajat

Nämä aikuiset lataavat älypuhelimiinsa kaiken mahdollisen tiedotusvälineen ja härpäkkeen, millä saa jaettua noloja tai vähemmän noloja tekstejä ja kuvia...






Mummot, jotka kommentoi nuorien kuviin

Aina jos päivittää faceen kuvan, ja omistaa mummon, jolla on facebook, voi olla varma, että kommentilta ei säästy. Yleensä sieltä tulee jotain, mitä ei todellakaan toivoisi muiden näkevän.
Kaikkea mahdollista mummon mussukasta hunajakäpyseen asti.
















Tekijät: Helga, Ella ja Sini





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti