keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Taikuri Puijon Paroni

Jussi Kurki ja Vili Koivu                
Yleisö oli aktiivinen ja moni halusi vapaaehtoiseksi mukaan taikurin temppuihin.

Jouni Vepsäläinen taikuri Puijon Paroni esiintymisnimeltään kiertää nyt 4.-5.1.17 Varkauden kouluja ja viihdyttää lapsia taikatempuillaan. Nuortentoimitus kävi kuoppakankankaan koululla katsomassa esityksen ja haastatteli myös itse taikuria.

Esiintyminen alkoi heti hyvällä huumorilla, kun Puijon Paroni poistui lavalta, jotta voisi palata lavalla eeppisen musiikin kanssa, tämä saikin jo heti yleisön mukaan. Seuraavaksi hänen käteensä ilmestyi lintu, joka teki vahingon hänen päällensä ja joka osasi käskystä pyllistää. Tämä sai lapset kikattamaan. Muita temppuja, joita hän teki, esim. hän arvasi mitä numeroa ihmiset ajattelevat ja luki mielen, kun yleisöstä valittu katsoja valitsi värin neljästä väristä yhden ja taikuri arvasi sen.


Nuorisopalveluiden osallisuuskoordinaattori Anneli Heikkinen ja taikuri Jouni Vepsäläinen

Kaiken kaikkiaan esitys toimi mahtavasti lapsille ja he pitivät esityksestä paljon, varsinkin linnusta. Alla on taikurin haastattelu.

Kestääkö sinulla kauan harjoitella esityksiin?
Riippuu mitä tekee esimerkiksi, aikuisten esityksissä taivutellaan haarukoita ajatuksen voimalla rullalle. Sen valmistelussa menee seitsemän kuukautta ennen kuin sen kehtaa näyttää kellekkään, se vaatii vähän pitkäjänteisyyttä.


Miten aamu lähti käyntiin, sinulla oli ensimmäinen esitys Lehtoniemen koululla?
Tosi hyvin, ei ollut mitään ongelmia. Ajattelin, että ne olisi oliko ne puoli nukuksissa, mutta ei missään tapauksessa.

Onko ollut hyviä reaktioita?
On tykännyt. Edellisessä koulussa opettaja tuli sanomaan, että esityksessä ollut yksi poika oli lähettäny terveisiä ja kuulema sanonut, että en oo ikinä noin hyvää esitystä nähnyt, mutta ei viittinyt tulla sanomaan, joten vilkutteli yleisöstä. Mukava palaute tuommonen.

Onko Varkaus tuttu?
Kyllä olen Sorsakoskella asunnut, tää on ihan tuttua seutua.

Mitä odotat 2017?
Oma ohjelma uudistaa 100 prosenttia, täytyyhän sitä uudistua aina välillä. Ja minusta näyttää että noususuhdanne on tulossa, joten olisi tulossa enemmän keikkoja.

Mitä Suomi 100 merkitsee sinulle?
Olen tosi isänmaallinen, kyllähän se on hieno juttu. Varmasti juhlitaan sitä itsenäisyyspäivänä.

 -Vili Koivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti