maanantai 19. joulukuuta 2016

Päivä oppilaskuntien ja nuorisovaltuuston kanssa

Päivi Pekkonen               
Otetaan lunkisti.


Tutustumisleikissä Tiina Nissinen sanoi pitävänsä eläimistä.
Suurin osa nuorista oli samaa mieltä ja meni kyykkyyn.
Vietimme hauskan päivän yhdessä Keski-Savon oppilaskuntien ja nuorisovaltuutettujen kanssa 9.12.2016 perjantaina Warkaus-Salissa. Paikalla oli oppilaskuntien edustajia Joroisista, Leppävirralta, Varkaudesta, Pieksämäeltä ja Heinävedeltä, yhteensä 53 nuorta ohjaajineen. Nuorisovaltuustoista olivat edustettuina JorNuva Joroisista, Pisto Pieksämäeltä ja Wanuva Varkaudesta.

Alkusanojen ja Lasten kulttuurikeskus Verson esittäytymisen jälkeen aloittivat nuoret ja ohjaajat tutustumisleikin alkulämmittelyineen. Ylös-alas- tutustuminen olikin hauska ja mukaansatempaava leikki ennen varsinaisia tehtäviä.

nuoret kertovat vuorotellen sanoja tarinaan.
Tutustumisen jälkeen oppilaat jaettiin ryhmiin, jotka jakaantuivat eri ilmaisupisteille. Pisteitä oli seitsemän, kuten sanojen selitystä, ongelmasolmu, mielipidejanat, tarina ringissä ja sana-assosisaatiot. Osallistujilta tulikin hauskoja selityksiä sekä tarinoita.
Mielipidejanalla nuoret pohdiskelivat näitä väittämiä: Oppilaskunnan/ nuorisovaltuuston on tärkeää järjestää tapahtumia, koen että olemalla osana oppilaskuntaa/nuorisovaltuustoa pystyn vaikuttamaan asioihin merkittävästi ja vaikuttamissa on tärkeintä oma henkilökohtainen mielipide.

Tässä kirjoitetaan perusteluita väittämiin.
Ruokailun jälkeen rentouduttiin ja osalle taisi tulla uni. Hyvin rentoutuneen hetken jälkeen päästiin aloittamaan kannanottovideoiden teko. Aiheet tulivat learning cafe-ryhmästä, jossa mietittiin että mitkä asiat ovat huonosti koulussa, kunnassa, alueella tai maailmassa. Asiat kirjoittettiin post-it- lapuille ja niitä olikin tosi paljon.

Videoiden teko oli varsin hupaisa tehtävä ja niistä tulikin jokaisesta tosi hyvät ja oman ryhmän näköiset. Valmiit versiot voit katsoa yotubesta 20.12.2016.

Lisäksi alla on kooste tapahtumasta.


Selviääkö solmu?

Tässä kuvataan lyhytelokuvaa.


Mielipidejanalla nuoret pohdiskelivat esimerkiksi, että onko vaikuttamisessa tärkeintä oma mielipide tai että onko oppilaskunnan/ nuorisovaltuustontärkein tehtävä järjestää tapahtumia.


-Päivi PekkonenEi kommentteja:

Lähetä kommentti