maanantai 21. maaliskuuta 2016

Taikurikerhon toimintaa

Saimme täällä Po1ntilla tilaisuuden käydä kurkistamassa nuorten taikureiden harjoituksia ja haastattelimmekin heistä pari.

Juho taikurivälineiden keskellä
Juho Koponen on 13-vuotias nuori taikurin alku, joka kiinnostui taikomisesta noin kolmisen vuotta sitten Taikurikerhossa Kuoppakankaan koululla. Nykyään Taikurikerhoa pidetään Varkauden kaupunginkirjastossa entisen satuhuoneen tiloissa.

Juhon suosikkitemppuja ovat erinäiset näyttämötemput. Uuden taikatempun opettelussa voi mennä kauankin, riippuen ohjauksesta, näyttämöasuista sekä itse tempun vaativuudesta. Juho kertoo osaavansa jo paljon erilaisia aina korttitempuista lähtien, hän on myös esiintynyt isommalle yleisölle Petroskoissa sekä Vekara-Varkaudessa. Aloittelijalle hän antaisi vinkiksi osallistua kerhotoimintaan ja että harjoitus tekee mestarin.

Korttitempun esittelyä
14-vuotias Sami Väisänen aloitti taikuroinnin jo noin 3-vuotiaana. Kiinnostus alkoi televisiossa näytettävästä David Blainen katutaikuussarjasta, joka kulkee Suomessa nykyäänkin nimellä Totta vai taikuutta.

Samin suosikkitemppuja ovat kortti- sekä close-up -temput. Uuden korttitempun opettelussa voi mennä parikin viikkoa tai jopa kuukausia. Enimmäkseen Sami esiintyy pienemmille porukoille, kuten ystäville, sukulaisille, syntymäpäiväjuhlissa, mutta on esiintynyt myös suuremmissa tapahtumissa kuten Vekara-Varkaudessa.

Vinkiksi aloittelijalle Sami sanoo että kannattaa alkuun perehtyä helppoihin temppuihin eikä vain hienolta näyttäviin. Kannattaa myös aloittaa järkevästi pienillä sijoituksilla, korttipakka on hänestä on paras ja edullinen sekä helposti saatavilla.

- Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti