maanantai 28. syyskuuta 2015

PITKIN PIHOJA

Moro!

On surullista ajatella monen Varkauden nuorisotalon nykytilannetta, miettien lähtökohtaa ja miten vilkkaita ja eläväisiä ne ovat alkuun olleet. Nykyisin Varkaudessa on vain yksi toimiva nuorisotalo, kun taas joskus ”nuokkareita” oli ympäri kaupunkia.

Esimerkiksi Savontien kerhotalo on tullut tiensä päähän lähes sadan vuoden taipaleen jälkeen. Vuonna 1921 rakennettu talo on päätetty purkaa, koska se on päässyt niin huonoon kuntoon. Aikanaan kerhotalo oli vilkas ja täynnä toimintaa! Ihmisiä kävi talolla aina pienistä lapsista vanhuksiin. Jopa Kuwaitin prinssi vieraili talolla aikanaan! 

Myös Joutenlahdessa sijaitseva entinen nuorisotalo on saanut osansa huonoa tuuria. Vuonna 1922 rakennetusta talosta tuli nuorisotoimien tilat vuonna 2007, mutta rakennus jäi tyhjilleen vuonna 2013 nuorisopalveluiden siirryttyä kirjastolle säästösyistä. Tarkoitus oli siirtää talolle työpajatoiminta ennen kuin se sortui 22.8.2014 korjaustöiden aikana. Nyt rakennus aiotaan purkaa.

Savonmäen nuorisotalo purkutöiden alettua.

Savonmäen nuorisotalon lopettamisesta alettiin keskustella säästösyistä ja myöhemmin sieltä löydettiin kosteusongelma. Nuorisotoiminta talossa lopetettiin ja talo purettiin.

Savonmäen nuorisotalo maan tasalla.

Nykyisin Könönpellossa sijaitsee ainut Varkauden nuorisotalo. Tosin nuorisotalotoiminta jouduttiin siirtää aiemmasta osoitteestaan Nallenkadulta, Könönpellon koululle, kosteusongelman vuoksi.

Könönpellon entinen nuorisotalo

Nuokkarit ovat nuorille hyvä kohtaamispaikka, jossa viettää iltaa toistensa kanssa. On ikävää, että melkein kaikki Varkauden nuorisotalot on lakkautettu säästösyistä tai tilojen huonon kunnon takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti