maanantai 20. elokuuta 2018

Teemana koulukiusaaminen 20.08.2018

Heissan allihopa. Jo kolmisen viikkoa ollut allekirjoittanutkin sorvin ääressä po1nt studiossa ja kirjoitelen nyt blogia tämän kauniina elokuun aamun tapahtumasta Varkauden liikuntatalolla.

20.08.-21.08.2018 Varkauden liikuntatalolla on tapahtuma, jossa teemana on äärimmäisen tärkeä asia, koulukiusaaminen. Teeman vetäjät ovat rämäpääryhmä Duudsonit. Ryhmästä paikalla Jarppi Leppälä & HP Parviainen. Tosin ehkä tämä Duudsonien paikalla olo voi olla aikalailla mielipiteitä herättävä juttu, kun miettii millaisesta virkeästä sakista on kysymys. Tosin taustalla on aina myös hyvää.

                                                       Jarppi ja HP saapumassa tilaisuuteen

Aamu alkoikin siten, että tänään 20. päivä oli paikalla Varkauden ala-asteenryhmät. Paikalla lähes 650 oppilasta. Moni olikin aivan innoissaan näiden rämäpäisten veijareiden näkemisestä ja erityisesti siitä, kun Jarppi sai hyvin Duudsoneille tyypillisen aamuherätyksen, joka varmasti toimi paremmin kuin pari kupillista vahvaa kahvia. Tosin  niin sai myös HP. Venyvä kuminauha kovalla vauhdilla päin kasvoja. Ja voi sitä naurun remakkaa, joka näistä junioreista lähti.

                                     
                                                Duudsoneiden versio aamuherätyksestä

Aihe oli koskettava ja vakava hauskan alun jälkeen. Duudsonit kertoivat omasta kouluajastaan ja siitä, että molempi asia..kiusaaminen ja kiusatuksi joutuminen... on koskettanut tätä huimapäistä ryhmää, vaikka ehkä televisio antaa toisen kuvan. Duudson-ryhmän Jukka Hilden, joka ei ollut paikalla, on ollut itse kova koulukiusaaja omana kouluaikanaan, koska ei halunnut jäädä jalkoihin ja halusi olla olevinaan jotakin. Hän teki jos jonkinnäköistä kiusaa koulutovereilleen ja sitten tuli se kuuluisa järjen ääni sinne pieneen päähän. Hän on myöhemmässä vaiheessa käynyt jopa pyytämässä anteeksi omia tekosiaan ja sitä duudsoneiden HP & Jarppi painottivat.

"Olemme tunteneet alakouluikäisistä, jos olisimme kiusanneet toisiamme, ei olisi olemassa Duudsoneita. Vaikka ikää ei ole hirveästi, ympärillä voi olla ihmisiä, jotka tulevaisuudessa voivat päättää, toteutuuko jokin unelma vai ei, HP valottaa."


                                        Duudsonit painottivat ystävyyden merkitystä elämässä

Toisin oli Jarno Laasalan laita hänen ollessaan koulumaailmassa. Hän oli rajusti koulukiusattu. Duudsonit ovat myöhemmin muistelleet Jarnon kanssa sitä aikaa ja Jarno on itkenyt asian tiimoilta monesti. Niin pysyvät jäljet kiusaaminen on mieheen jättänyt. HP:n demonstraatio oli koskettava, vaikka kyseessä oli vain A3-kokoinen valkoinen paperiarkki. Hän rutisteli sen, heitti lavalle ja polki siihen päälle. Sen jälkeen hän sen avasi ja oli aivan hiljaista. Hän sanoi, että vaikka tältä paperilta nyt anteeksi pyytäisi miten, joskus kiusaaminen voi jättää myös ihmiseen pysyvät jäljet. Tässä tapauksessa paperiin pysyvät rutut. Aivan kuin se viesti olisi edes hiukan mennyt nuorison mieliin.Tapahtumassa painotettiin sitä, että ei ole tyhmyyttä, osaamattomuutta, laiskuutta yms jos toinen pyytää apua eri asioissa. Me suomalaiset olemme hyviä antamaan apua, mutta huonoja sitä kysymään. Siispä sinä nuori ja miksei vähän vanhempikin, joka nyt luet tätä blogia, muista Duudsonien tämän päivän teema ja julisteessa ollut lause: MEIDÄN KOULUSSA EI KIUSATA! Eikä se ole suotavaa missä muussakaan tilanteessa. Vaikka nyt ei ihan jokaisesta ihmisestä kauheasti pitäisikään, jokaisen kanssa olisi koitettava tulla toimeen!

                                        Jarppi kuuntelee lasten mielenkiintoisia kysymyksiä

Aivan lopuksi lapsilla oli mahdollisuus kysellä kummaltakin huimapäältä HP:ltä sekä Jarpilta haluamiaan kysymyksiä ja pojat nyt vastasivat niihin sen mukaisesti, kun kuulijakunnan ikä huomioon ottaen sen salli. Tosin hiukan rivien välistä oli luettavissa varsin selvästi, että ei ole lainkaan poissuljettua se, etteikö jotkut oppilaat kokeilisi Duudson temppuja. Toivottavasti ei! Sillä siinä voi käydä todella pahoin.

                                                HP vastaamassa lasten kysymyksiin


Nyt kuitenkin allekirjoittanut joutuu lähtemään silmälääkäriin, koska vaikuttaa sille että on iskenyt varsin voimakas silmätulehdus. Hyvää loppu kesää ja olkaa toisillenne ihmiset ja kavereita keskenänne =)


Sincerely yours;
-Tommy-
                                                 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti